Hirdetés

Vontatás kalkulátor

A vonójármű saját tömege: kg
A vonójármű megengedett együttes tömege: kg
A vonóhorog "D" tényezője: kN

Statisztika

Tagok : 8443
Tartalom : 16
Tartalom találatai : 288765

Keresés

Autószakértő.hu
M1, N1 kategória benzin, LPG, CNG (Otto rendszer) PDF Nyomtatás E-mail
Bővebben...
 

Üdvözlöm az Autószakértő.hu oldalon!

 

Célom az oldallal, hogy a járművekkel és jármű igazgatási ismeretekkel ellássam az érdeklődő látogatókat. Igyekszem a műszaki vizsgáztatás területéről olyan területeket választani, amik a mindennapos gyakorlat során problémákat okozhatnak még a gyakorlott vizsgabiztosok számára is.

 

Hasznos lehet az oldal azon autótulajdonosok számára is, akik szeretnének utánajárni egy-egy őket érintő döntésnek, vagy csak kíváncsiak az oldalon megjelenő információkra.

 

Az oldalon megtalálható kalkulátorok szintén segíthetik mind a szakembereket, mind pedig az autótulajdonosokat.

 

Jó böngészést kívánok!

 
KBA katalógusok (Új!) PDF Nyomtatás E-mail

Sajnos a korábbi katalógusokat a KBA leszedte (vagy elrejtette) a weboldaláról. Remélem, aki napi szinten használta, az időben letöltötte. Jelenleg a 2012. december 15-i állapot található meg a weboldalon. A katalógusok pdf formátumban ingyenesen letölthetők. Az elérhetősége az alábbi:

KBA aktuális katalógusok

A katalógusok szerkezete sajnos megváltozott. Jelenleg a pontos beazonosítás a HSN/TSN kódok alaján lehetséges. A HSN/TSN rövidítés a KBA által használt Gyártmány/Típus kulcsrendszert jelenti. Természetesen innentől még bonyolultabb a típusok beazonosítása. Ehhez jelenthet segítséget a http://www.hsn-tsn.de weboldal, ahol be tudjuk azonosítani a járművünk HSN/TSN kódját.

 
Új EU-s jogszabályok PDF Nyomtatás E-mail

2014 első féléve nagyon aktív időszak volt a brüsszeli jogalkotók számára. A technikai jellegű jogszabályok közül megjelent az úgynevezett "roadworthiness" csomag, ami a közlekedési nyilvántartás, a műszaki vizsgáztatás és a közúti ellenőrzés területén vezet be új követelményeket. A fentieken túl megjelent az új tachográfos rendelet is, ami a tachográf műhelyek és természetesen a közlekedési hatóság számára jelent új feladatokat.

Bővebben...
 


2. oldal / 3
free pokerfree poker